Aug 09, 2022
  Logg inn

På sin webside skriver Bank2:

«Våre omstarts- og refiansieringslån gir deg ny økonomisk handlekraft.» (GOA går ut fra at Bank2 mener refinansieringslån.)
«Vi i Bank2 er spesialister på refinansiering av forfalt og misligholdt gjeld. Det kan være lønnsomt å få samlet alle lånene hos oss. Vi skreddersyr løsninger for hver enkelt kunde.
Husk at vi krever sikkerhet i form av fast eiendom eller kausjonist for alle lån.»

Dette skriver altså Bank2 på sin webside. Det de imidlertid ikke skriver, er at kunden ikke må befinne seg nord for Tromsø! Denne overraskende beskjeden fikk en av våre medlemmer, som hadde latt seg besnære av Bank2s løfterike annonse og søkte om lån.

GOA trodde først at dette var en grov spøk, men Bank2 hadde gitt svaret skriftlig. Vi legger ved svaret vedkommende fikk.

From: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Subject: Tilbakemelding

Hei og takk for tilsendt skjema.

Jeg har tatt en rask gjennomgang av situasjonen og ser at dere klart ville vært tjent med en refinansiering og at dere har en likviditet som skulle være tilstrekkelig til dette.
Imidlertid tror jeg vi vil få problemer med finansieringen i Bank2 ASA. De har vedtatt at de ikke ønsker å yte finansiering nord for Tromsø. Deres bolig synes å ligge på en øy nord for Tromsø. I tillegg skal eventuelle boliger i området være innenfor normal pendleravstand til storby.
Dersom vi skal lykkes i å få på plass en løsning for dere, er min vurdering at dere vil trenge tilleggskausjon. Dette bør trolig være tilleggspant i annen manns faste eiendom og denne bør ligge enten i Tromsø sentrum, evt. sørover i landet.
Vi beklager at disse beslutningene får stor innvirkning på en del situasjoner, deriblant deres. Det er allikevel ingenting vi kan gjøre annet enn å råde dere til å se om det finnes f.eks. aktuelle familiemedlemmer som kunne tenke seg å hjelpe dere med en slik realkausjon.

Ber dere vurdere dette. Mottatte opplysninger blir liggende hos meg en stund fremover.

Med vennlig hilsen

Gjeldsmegling AS

Lena K. Heimstad
Megler

Del artikkelen via sosiale medier.
0
Delt
 

Nyeste emner på forumet

Se flere emner...

Om oss

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA) er en organisasjon av gjeldsofre som arbeider for å hjelpe andre gjeldsofre. Leder i GOA er Bengt Scheldt.

GOA ble stiftet i 1991 og har ca. 700 medlemmer.

I Gjeldsoffer-Alliansens formålsparagraf står det:

«Gjeldsoffer-Alliansen er en ideell og allmennyttig organisasjon hvis formål er å hjelpe gjeldsoffere, sette søkelys på deres problemer og arbeide for å forbedre aktuelle lover. Organisasjonen skal arbeide for å spre kunnskap om gjeldskrisens konsekvenser for samfunnet på kort og lang sikt.

Et gjeldsoffer defineres som en privatperson med en gjeldsbyrde han/hun i utgangspunktet greide å betjene, men som på grunn av forhold vedkommende ikke har vært herre over er blitt umulig å betjene i overskuelig fremtid.
Organisasjonen er nøytral i forhold til partipolitikk og livssyn.» les mer

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA)

Hvordan kontakter du GOA?

Vår post- og besøksadresse er:

  • Pilestredet 17
    0164 Oslo.

Besøk kun etter timeavtale! Vi har stor pågang.

  • +47 22 20 19 99
  • Kontoret er åpent 09.00 - 16.00.
  • Vi leser alle meldinger vi mottar, men av kapasitetshensyn må vi prioritere å besvare våre medlemmer.
Cron Job Starter