Sep 27, 2023
  Logg inn

Søkelys på private "gjeldsrådgivere"

"Gjeldsrådgivere"!

GOA får nesten daglig meldinger om mennesker som er blitt lurt av disse firmaene. Vi har derfor lagt ut en liste over firmaer du bør styre unna. Listen vil bli utvidet etter hvert.

Det er nødvendigvis ikke noe kvalitetsstempel at en rådgiver ikke er med på listen. GOA får mange klager på firmaer, men vi er nøye med at de opplysninger vi legger ut, er dokumentert. Vi har flere andre firmaer i kikkerten, men vi venter på dokumentasjon. Følg med på siden vår!

Det er i dag ingen formelle krav til å kunne kalle seg gjeldsrådgiver!

Ingen autorisasjon!
Ingen krav til vandel!
Ingen offentlige tilsynsorgan eller klageinstans!

Når noen lover deg "gull og grønne skoger" mot et forskuddshonorar på kr. 10.000 - 15.000, bør varselklokkene ringe. Mennesker med økonomiske problemer bør ikke bite på disse løfterike annonsene.

"Gjeldsrådgiverne" har naturligvis sine svar på vår kritikk. Det går på at vi ikke forteller om dårlige kommunale rådgivere.

GOA er fullstendig klar over at det også finnes dårlige offentlige rådgivere, men det er en viktig forskjell:

Offentlige rådgivere, gode eller dårlige, svindler ingen for deres siste slanter!

De fleste som har for høy gjeld i forhold til inntekter, har behov for rådgivning og hjelp for å finne en løsning på de økonomiske problemene. Hvis du har store gjeldsproblemer, er vårt råd til deg at du først og fremst bør ta kontakt med kommunens økonomiske rådgiver. Mange har også nytte av et medlemskap i GOA når slike problemer oppstår.

GOA kartlegger private gjeldsrådgivere!

Kjenner du til, eller har du erfaringer med bruk av slike private gjeldsrådgivere?

Du kan hjelpe mange andre ved å tipse oss.

Vi garanterer deg full anonymitet, og du kan kontakte oss uavhengig av om du er medlem eller ikke. Klikk på konvolutten nedenfor for å sende en melding til oss.

Tips GOA om private gjeldsrådgivere

Kraftig advarsel mot «gjeldsrådgivere» som opererer med langsiktige avtaler! Les mer

Forbrukerombudet stiller krav til gjeldsrådgivere! Les mer

Noen gode råd

Del artikkelen via sosiale medier.
0
Delt
 

Nyeste emner på forumet

  • Flytte under utlegtrekk (1 Svar)
  • Jeg leier nå en bolig som skal rives . Det betyr jeg mår flytte og jeg har noen spørsmål .Har jeg rett på noe penger til flyttebyrå Ved og stoppe utleggtrek . Har det noe og si jeg har samboer begge er uføre og ingen famillie som kan hjelpe til. Lurer på hva jeg har rett på
  • i Temaer / Generelle spørsmål og svar
  • Arv (3 Svar)
  • Hei Du kan gi avkall på arv. Dersom du er livsarving (det er feks . din mor eller far som du arver), kan ikke du bestemme hvem som skal motta arven du gir avkall på. Arven skal fordeles som om du er død. Det vil si at dersom du har barn, er det barna dine som mottar arven. Dersom den du arver...
  • i Temaer / Arv
  • ARV (2 Svar)
  • Normalt skal ikke namsmannen kunne gjøre noe med hennes arv. (Dersom hun ikke har gjeld.)
  • i Temaer / Arv
  • Trekk (2 Svar)
  • For det første: Har namsmannen nektet for at denne utgiften kan hensyntas? Eller spør du i forkant? Det er mye som tyder på at namsmannen vil hevde at dette ikke er en nødvendig utgift, dersom skyldner har lønnstrekk eller gjeldsordning. Imidlertid blir slike saker behandlet noe ulikt hos de...
  • i Temaer / Generelle spørsmål og svar

Se flere emner...

Om oss

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA) er en organisasjon av gjeldsofre som arbeider for å hjelpe andre gjeldsofre. Leder i GOA er Bengt Scheldt.

GOA ble stiftet i 1991 og har ca. 700 medlemmer.

I Gjeldsoffer-Alliansens formålsparagraf står det:

«Gjeldsoffer-Alliansen er en ideell og allmennyttig organisasjon hvis formål er å hjelpe gjeldsoffere, sette søkelys på deres problemer og arbeide for å forbedre aktuelle lover. Organisasjonen skal arbeide for å spre kunnskap om gjeldskrisens konsekvenser for samfunnet på kort og lang sikt.

Et gjeldsoffer defineres som en privatperson med en gjeldsbyrde han/hun i utgangspunktet greide å betjene, men som på grunn av forhold vedkommende ikke har vært herre over er blitt umulig å betjene i overskuelig fremtid.
Organisasjonen er nøytral i forhold til partipolitikk og livssyn.» les mer

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA)

Hvordan kontakter du GOA?

Vår post- og besøksadresse er:

 • Pilestredet 17
  0164 Oslo.

Besøk kun etter timeavtale! Vi har stor pågang.

 • +47 22 20 19 99
 • Kontoret er åpent 09.00 - 16.00.
 • Vi leser alle meldinger vi mottar, men av kapasitetshensyn må vi prioritere å besvare våre medlemmer.
Cron Job Starter