De vil også vurdere en øvre grense for effektiv rente på usikrede forbrukslån.

Dette melder Dagens Næringsliv i dag mandag, dagen etter at regjeringen presenterte sin nye plattform i form av Jeløy-erklæringen. Denne meldingen medførte raskt at Norwegian Finans Holding, selskapet som eier Bank Norwegian, falt tre prosent på Oslo børs! Les artikkelen

Regjeringens utspill er svært gledelige nyheter for oss i GOA, da dette er noe vi har kjempet for i mange år. De senere år har vi vært vitne til en sterk økning i nye aktører på dette lugubre markedet med pushere av forbrukslån. Mange av de nye firmaene er utenlandske. Denne oppblomstringen av utlånere, har i sin tur medført knoppskyting over i inkassobransjen, hvor det nå opererer en god del firmaer med AB (Aktiebolag). Felles for samtlige, norske eller utenlandske, er mangelen på interesse for å sjekke lånesøkeres betalingsevne, og hvor mange forbrukslån de har fra før. Det eneste som har vært av interesse var om vedkommende hadde betalingsanmerkninger. Dermed får disse lånesøkerne innvilget lån som de ikke har mulighet til å nedbetale, med de skyhøye rentene som påløper.

Parasitter er en passelig betegnelse på denne bransjen!

Del artikkelen via sosiale medier.
0
Delt
 

Nyeste emner på forumet

Se flere emner...

Om oss

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA) er en organisasjon av gjeldsofre som arbeider for å hjelpe andre gjeldsofre. Leder i GOA er Bengt Scheldt.

GOA ble stiftet i 1991 og har ca. 700 medlemmer.

I Gjeldsoffer-Alliansens formålsparagraf står det:

«Gjeldsoffer-Alliansen er en ideell og allmennyttig organisasjon hvis formål er å hjelpe gjeldsoffere, sette søkelys på deres problemer og arbeide for å forbedre aktuelle lover. Organisasjonen skal arbeide for å spre kunnskap om gjeldskrisens konsekvenser for samfunnet på kort og lang sikt.

Et gjeldsoffer defineres som en privatperson med en gjeldsbyrde han/hun i utgangspunktet greide å betjene, men som på grunn av forhold vedkommende ikke har vært herre over er blitt umulig å betjene i overskuelig fremtid.
Organisasjonen er nøytral i forhold til partipolitikk og livssyn.» les mer

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA)

Hvordan kontakter du GOA?

Vår post- og besøksadresse er:

  • Pilestredet 17
    0164 Oslo.

Besøk kun etter timeavtale! Vi har stor pågang.

  • +47 22 20 19 99
  • Kontoret er åpent 09.00 - 16.00.
  • Vi leser alle meldinger vi mottar, men av kapasitetshensyn må vi prioritere å besvare våre medlemmer.
Cron Job Starter