– Sprøyt og tallmagi - Sandefjords Blad

Bengt Scheldt mener det er urimelig å sammenligne økonomien til folk som har mistet alt med vanlige familier som har det økonomisk stramt

 

Sprøyt og tallmagi

Gjeldsoffer-Alliansens leder Bengt Scheldt er kraftig provosert over uttalelsene til namsmann Werner Skovly.

AV: Tone Merethe Ude / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Å, herregud for noen dumme påstander! Dette tror jeg ikke noe på. Det er slett ikke lukrativt å være i gjeldsordning. Det store flertall sliter tungt. Namsmannens uttalelser er sprøyt basert på tallmagi, tordner Bengt Scheldt.

 

Fremdeles kritisk
Han mener det er svært urimelig å sammenligne gjeldsofre med vanlige familier som har stram økonomi.

Det er stor forskjell på å miste alt kontra dårlig råd fordi man strekker seg langt for å få råd til en fint hus eller en flott bil. De nye satsene som er fornuftige og rettferdige gjør situasjonen litt bedre for folk i gjeldsordning, men fremdeles er det kritisk, mener Scheldt, som synes namsmannen i Sandefjord er talsmann for kreditorene.

 

Ikke råd til bursdag
Mange barn av gjeldsofre går ikke i bursdagsselskap av to grunner: De har ikke råd til å gi gaver til 20 andre barn, og de har heller ikke råd til å invitere tilbake til bursdagsselskap. Og siden man ikke kan få lån når man er i gjeldsordning, må mange få hjelp av familien dersom vaskemaskinen går i stykker, hevder Scheldt, som mener gjeldsordning er mye strammere enn det Werner Skovly påstår.

 

Noen ryker midt i gjeldsordningen fordi det blir for tøft økonomisk. De greier kanskje ikke å betale det kreditorene skal ha likevel, og dermed kan kreditorene begjære gjeldsordningen opphevet, sier Bengt Scheldt.

 

Bengt Scheldt, Gjeldsoffer-Alliansen

 

Ref: Sandefjords Blad

 
Del artikkelen via sosiale medier.
0
Delt
 

Om oss

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA) er en organisasjon av gjeldsofre som arbeider for å hjelpe andre gjeldsofre. Leder i GOA er Bengt Scheldt.

GOA ble stiftet i 1991 og har ca. 700 medlemmer.

I Gjeldsoffer-Alliansens formålsparagraf står det:

«Gjeldsoffer-Alliansen er en ideell og allmennyttig organisasjon hvis formål er å hjelpe gjeldsoffere, sette søkelys på deres problemer og arbeide for å forbedre aktuelle lover. Organisasjonen skal arbeide for å spre kunnskap om gjeldskrisens konsekvenser for samfunnet på kort og lang sikt.

Et gjeldsoffer defineres som en privatperson med en gjeldsbyrde han/hun i utgangspunktet greide å betjene, men som på grunn av forhold vedkommende ikke har vært herre over er blitt umulig å betjene i overskuelig fremtid.
Organisasjonen er nøytral i forhold til partipolitikk og livssyn.»les mer

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA)

Hvordan kontakter du GOA?

Vår post- og besøksadresse er:

  • Pilestredet 17
    0164 Oslo.

Besøk kun etter timeavtale! Vi har stor pågang.

  • +47 22 20 64 12
  • Kontoret er åpent 09 - 16.
  • (Juli 09 – 15).
  • Vi leser alle meldinger vi mottar, men av kapasitetshensyn må vi prioritere å besvare våre medlemmer.
Cron Job Starter